HAON Sziréna

2012.02.19. 22:07

110-en ültek asztalhoz a VIII. Kathy Sándor sakk emlékversenyen

Nyírácsád - A zord februári időjárás sem vette kedvét a sakkbarátoknak, február 18-án 110-en ültek asztalhoz az egykori sporttársak emlékére rendezett VIII. Kathy Sándor sakk emlékversenyen, ahol gazdára talált a II. Pósán Ferenc Emlékkupa is.

Nyírácsád - A zord februári időjárás sem vette kedvét a sakkbarátoknak, február 18-án 110-en ültek asztalhoz az egykori sporttársak emlékére rendezett VIII. Kathy Sándor sakk emlékversenyen, ahol gazdára talált a II. Pósán Ferenc Emlékkupa is.A megye kilenc településéről, valamint Erdélyből – Érmihályfalváról, Margitháról, Mónospetriből – 76 felnőtt és 32 ifjúsági versenyző érkezett. A megye legrangosabb amatőr versenyének a helyi művelődési ház adott otthont, ahol Sándor Edit igazgató, valamint Szmír Mihály a verseny szervezője köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Szilágyi Tibor és Száva Miklós versenybírák ismertették a szabályokat. A kilencfordulós verseny svájci rendszerben zajlott 15-5 perces játékidővel. Délelőtt fél tízkor kattantak az első órák, majd az ebédet követően délután négy órakor ért véget a küzdelem. Az értékes díjakat, kupákat Veres Istvánné alpolgármester, Szmír Miháls és Juhász Mihály a megyei sakkszövetség elnöke adták át.

Öttől hetvenöt évesig

A verseny legidősebb részvevője idén is a hajdúsámsoni Kocsis Imre volt, a legifjabb pedig az alig öt esztendős nyíracsádi Kiss Gergő, aki versenyen kívül ugyan, de végigküzdötte a napot, s óvodás társával, az ugyancsak helyi Simon Ábellel vívtak nagy sakkcsatákat. A Kathy Sándor Emlákkupát idén a Mónospetriből érkezett Jakab Benjamin vihette haza. Mivel testvére Jakab Kincső, és édesapjuk, Jakab Zsolt is az élmezőnyben végzett, a legeredményesebb csapatnak járó serleg is őket illette. A legeredményesebb nyíracsádi játékos, Gnáj József jutalma a Pósán Ferenc Emlékkupa volt. 

Eredmények:

Ifjúsági egyéni: I. Hercz Richárd (Hosszúpályi), II. Sós Barnabás, III. Kricsfalusi Patrik ((Debreceni Sakkbarátok Klubja)

Ifjúsági csapat: I. Debreceni Sakkbarátok Klubja (Sos Barnabás, Kricsfalusi Patrik, Borbély Zsombor), II. Hosszúpályi ( Hercz Richárd, Szántó Imre, Hercz Vendel), III. Debreceni Sakkiskola ( Bodnár Máté, Kerekes Patrik, Radácsi Márton)

Felnőtt egyéni: I. Jakab Benjamin, II. Jakab Kincső (Mónospetri), III. Tóth Tamás (Hajdúböszörmény)

Felnőtt csapat: I. Mónospetri ( Jakab Benjamin, Jakab Kincső, Jakab Zsolt), II. Nagyrábé ( Balogh Gyula, Herczeg László, Gerda Emil), III. Nyíracsád( Gnáj József, Varga József, Major Norbert)

Kedves Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!