HAON Sziréna

2012.02.05. 19:22

Harminckilenc gép takarította az utakat Debrecenben

Debrecen - Vasárnap az AKSD 39 gépe dolgozott Debrecen útjainak tisztításán –   tudtuk meg Juhász Judittól, a városgazdálkodási cég PR vezetőjétől. 9 nagygépből 7 a tömegközlekedési és főgyűjtőutakról tolja le a havat és szórja síktalanító anyagokkal, kettő a lakótelepi és kisebb utak tisztítását végzi.

Debrecen - Vasárnap az AKSD 39 gépe dolgozott Debrecen útjainak tisztításán –   tudtuk meg Juhász Judittól, a városgazdálkodási cég PR vezetőjétől. 9 nagygépből 7 a tömegközlekedési és főgyűjtőutakról tolja le a havat és szórja síktalanító anyagokkal, kettő a lakótelepi és kisebb utak tisztítását végzi.30 kisgépből hat, összesen 12 emberrel a buszmegállókat takarítja, 24 kistraktor pedig a gyalogátkelőhelyeket és egyéb területeket. Összesen mintegy 50 fő dolgozik a hóeltakarításon.

Juhász Judit elmondta: mindig olyan kapacitással dolgoznak, mely az önkormányzat által megrendelt ütemhez van igazítva. Az A ütemben, a tömegközlekedési utak hóeltakarításában például 3 nagygép vesz részt, míg a vasárnapra kért A, B, C és D ütemben már a teljes „téliesített” géppark szolgálatban van.

A tervek szerint akár hosszabbított munkavégzéssel is végzik a hóeltávolítást, hogy hétfő reggelre a buszmegállók és járdák elfogadható mértékben legyenek megtisztítva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!