HAON Sziréna

2012.02.13. 07:10

Nézőpont: Erőt meríteni

<em>Sokáig keringett az egyik közösségi oldalon egy olyan apának a videója, aki felnőtt, sérült fiát ölében cipelve teljesítette a vasember-próbát, miközben kamerák örökítették meg az emberfeletti teljesítményt. </em><strong>Barak Beáta jegyzete.</strong>

Sokáig keringett az egyik közösségi oldalon egy olyan apának a videója, aki felnőtt, sérült fiát ölében cipelve teljesítette a vasember-próbát, miközben kamerák örökítették meg az emberfeletti teljesítményt. Barak Beáta jegyzete.Megosztották sok százan, pityeregtek rajta még többen, s szánták, akik persze közben mind azt gondolták, de jó, hogy nem velem történik.. Egy másik fiatalember, akinek se kezet, se lábat nem adott a teremtő, iskolákat „turnézott” végig a történetével: táncolt, mesélt, viccelt, s tudatta, örüljön mind, aki él, és mozog, mert nem az a lényeg, hány kilót nyom a mérleg, s hány pattanást rejt a púder. Az ő sorsa sok ép tinédzsernek mutatott utat az elégedettség felé terelve azokat, csakúgy, mint egy anya, aki testi hibával szült egészségeset, akit kar híján sosem ölelhetett meg.

Vajon miért mindig azoktól tanulhatunk a legtöbbet, akik kicsit sem tökéletesek? A fogyatékkal élők életöröme, „elvegyülni” akarása és szereplése példa lehet mindannyiunk számára, ha nem csak a csodabogarakat látjuk bennük; s azokat, akiknek akadálymentes bejáratokra és szabad parkolókra van szükségük. – Tudnunk kell, hogy emberek vagyunk, ezért olykor hibázhatunk, s nem mindig a sorsra kell fognunk a velünk történteket - mondta Erőss Zsolt hegymászó, aki fél lábbal él teljes életet. Ő a járatlan utat választotta, csakúgy, mint a vasember, aki a hátán vitte be a köztudatba a gyermekét, hogy megtaníthassa, a teljesítmény fizikai és lelki erőben méretik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!