HAON Sziréna

2012.03.03. 22:37

Mindenki felelős a saját egészségéért

Debrecen - A statisztikák szerint Magyarországon minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedések következtében hal meg.

Debrecen - A statisztikák szerint Magyarországon minden második ember szív- és érrendszeri megbetegedések következtében hal meg.E súlyos és gyakran halálos kimenetelű megbetegedések legbiztosabb megelőzési, illetve kezelési módja a rizikófaktorok, vagyis a magas vérnyomás és magas koleszterinszint megfelelő csökkentése, melyet az egészséges életmóddal lehet elérni. A Magyar Kardiológusok Társasága, a Semmelweis Egyetem és a Teva együttműködésben országos prevenciós programot indít.

Ennek keretében  hazánk számos patikájában arra kérik a szív– és érrendszeri megbetegedésekben érintetteket, hogy töltsenek ki egy tesztet, melyből felismerhetik mennyit tudnak betegségükről. A program mellé álltak élsportolók is, hiszen a mozgás a legjobb a betegség megelőzésére. Dr. Páll Dénes, a Debreceni Kardiológiai Klinika szakembere a szombaton tartott sajtótájékoztatón megdöbbentő statisztikáról számolt be, mely szerint a mozgáshiányos életmódunk miatt 8-10 évvel hamarabb halnak meg a magyar emberek a hollandoknál, akik többsége aktívan sportol. – Nagyon nehéz az életmódváltás, az egészségünk fenntartása érdekében azonban elengedhetetlen – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!