HAON Sziréna

2012.03.26. 10:51

Nézőpont: Boldogságbéka

<em>A boldogságbéka feneke alatt, konkrétan az utolsó helyen végeztünk mi, magyarok, abban a nemzetközi felmérésben, melyben a kutatók az európai népek boldogságszintjét vizsgálták.</em> <strong>Petneházi Attila jegyzete.</strong>

A boldogságbéka feneke alatt, konkrétan az utolsó helyen végeztünk mi, magyarok, abban a nemzetközi felmérésben, melyben a kutatók az európai népek boldogságszintjét vizsgálták. Petneházi Attila jegyzete.Kiderült, hogy hiába járunk ma már olyan korszerű nyugati verdákkal, amilyenekről a rendszerváltás előtt álmodni se mertünk, és hiába lapul szinte valamennyi honfitársunk zsebében legalább egy mobiltelefon, sokan közülünk bizony szemernyit sem boldogabbak, mint amikor még kispolszkival tettük meg nyaranta a Debrecen-Siófok, vagy legalább a belváros-Macsibalcsi utat.

Lehet, hogy abban a bizonyos "ántivilágban" a magyarok többsége tisztes szegénységben élt, de a kispolszki legalább ki volt fizetve, minimum minigarzonra minden fiatalnak futotta, és a balatoni fílinget sem pusztán képeslapokról ismerhették meg a gyerekek. Persze, nemcsak az anyagiakról van szó, hanem például arról, hogy megszűntek azok a munkahelyi és privát közösségek, ahová jó volt tartozni. Ne mondja nekem senki, hogy a mai fiatalokból hiányzik a valahová tartozás igénye, hiszen az oly népszerű társasági portálokat éppen ez hívta életre. Más kérdés, hogy egyesek a neten szövődött kapcsolataik ápolását is kizárólag e virtuális térben tudják elképzelni. Sokan egy életre...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!