HAON Sziréna

2012.03.25. 16:41

Százmilliókban mérhető a polgárőrök haszna

Debrecen - Ha egy vagyonvédelmi cég óradíjait vesszük számításba, közel 670 millió forint értékben végeztek közterületi baleset- és bűnmegelőző munkát tavaly a Hajdú-Bihar Megyei Polgárszövetség tagjai. Tették ezt mintegy 22 millió forintból, ennyi jutott ugyanis a 82 megyei egyesületnek – hangzott el vasárnap a szövetség közgyűlésén a Megyeházán.

Debrecen - Ha egy vagyonvédelmi cég óradíjait vesszük számításba, közel 670 millió forint értékben végeztek közterületi baleset- és bűnmegelőző munkát tavaly a Hajdú-Bihar Megyei Polgárszövetség tagjai. Tették ezt mintegy 22 millió forintból, ennyi jutott ugyanis a 82 megyei egyesületnek – hangzott el vasárnap a szövetség közgyűlésén a Megyeházán.Tóth Attila elnök elmondta azt is, hogy 4072 tagjuk az elmúlt évben összesen 540 ezer órát teljesített (217 ezer órában a rendőrökkel közösen járőröztek). A szövetség mintegy 38 millió forintból gazdálkodhatott, idén többé-kevésbé ugyan ilyen összeg áll a rendelkezésükre.

A közgyűlésen Fekete Csaba dandártábornok, megyei főkapitány is részt vett, s megjegyezte: a polgárőröknek köszönhető, hogy a rendőrség a szűkös kassza ellenére a viszonylag jól zárta az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!