HAON Sziréna

2012.04.09. 13:31

A magyar nóta ünnepe Madarász Katalinnal Debrecenben

Debrecen - A magyar nótát, népdalt, cigánydalt ünnepelni legszebben, leghívebben, vele, az élő legendának számító Madarász Katalinnal lehet. A kivételes tehetségű művésznő, aki ebben az évben ünnepli pályafutásának 50. évfordulóját, az éneklést már kislány korában elkezdte, de hivatásos előadó-művészi engedélyt 1962-ben kapott.

Debrecen - A magyar nótát, népdalt, cigánydalt ünnepelni legszebben, leghívebben, vele, az élő legendának számító Madarász Katalinnal lehet. A kivételes tehetségű művésznő, aki ebben az évben ünnepli pályafutásának 50. évfordulóját, az éneklést már kislány korában elkezdte, de hivatásos előadó-művészi engedélyt 1962-ben kapott.„A népszerű, a világ színpadait is meghódító művész jubileumát ünnepeljük a legközelebbi előadásunkon, 2012. április 22-én, népszerű sorozatunk 21. előadásaként a Lovardában. Az országban elsőként tűzzük műsorunkra Madarász Kati ebben a formában való köszöntését. Köszöntjük Őt, a műfaj ma élő, egyedülálló kiválóságát, a szerény, de mégis a közönség legkedveltebb, szeretett egyéniségét. »A sárból aranyba«, hangzik egy hozzá írt vers címeként, ami jól példázza életútját: pályája kezdetén még a túrkevei cigányok sárkunyhójában gyűjtötte a népdalokat, cigánydalokat, hogy az ő előadásával arannyá változzanak mint a magyar népünk ősi hagyományának dalai, érzései. Az előadást Madarász Katihoz közel álló neves énekesek teszik még feledhetetlenebbé” - tudtuk meg Hudák Ilonától és Balogh Imrétől, a sikeres rendezőpárostól.

A díszelőadáson dallal köszöntik pályatársai az április 22-én is csodás nótákat éneklő Madarász Katalint: Farkas Rozika, Szabó Eszter, Kolostyák Gyula, Drágán Lajos, Fényes György, Liszter Sándor és a Vadrózsák teszik feledhetetlenné a jubileumi nótagálát.

INFO

Az előadásra jegyek elővételben vásárolhatók a Napló-székházban (engedményesen), az ortopédcipő-boltban a Halköz üzletházban és a Kapuczíner Cukrászdában, valamint a rendezőknél. Információ: 0630/6342844, 52/710-038 (este).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!