HAON Sziréna

2012.04.29. 13:05

Japán kultúrával ismerkedhetnek Hajdúnánáson

Május első hetében Hajdúnánás ad otthont a „Cseresznyevirágzás – Második Hajdúsági Japán Kulturális Napok” rendezvénysorozatnak, melyet a Magyarországi Japán Nagykövetség képviseletében Amamiya Yuji nyit meg május 1-jén 14 órakor.

Május első hetében Hajdúnánás ad otthont a „Cseresznyevirágzás – Második Hajdúsági Japán Kulturális Napok” rendezvénysorozatnak, melyet a Magyarországi Japán Nagykövetség képviseletében Amamiya Yuji nyit meg május 1-jén 14 órakor.A rendezvényről április 27-én tartottak sajtótájékoztatót, melyben Pinczés István rendező ismertette a japán-magyar kapcsolat kialakulásának kezdetét, történetét, a program részletes tematikáját. Szólláth Tibor Hajdúnánás város polgármestere kifejtette személyes kötődését a távoli Japánnal kapcsolatban. Polgármesterként és magánemberként is szeretné, ha a város többször találkozhatna ezzel a távoli kultúrával, ami által közelebb kerülhetnének az emberek ehhez a néphez.

A rendezvényen lehetőség nyílik a hajdúnánásiaknak és az ide érkezőknek, hogy Japán gazdag kultúrájába és hagyományiba betekintést nyerjenek - színes programokat kínál: színházi előadás, harcművészeti bemutató, origami játszóház gyerekeknek, teaház, ikebana képkiállítás, kimono és japán szamuráj páncél, shodo ecsetírás tekercs kiállítás, hagyományos japán baba, toyamai fotóművészek díjnyertes alkotásainak kiállítása.

A sajtótájékoztató második részében Tóth Imre a Bocskai István Általános Iskola igazgatója ismertette a város gyermeknapi programját, mely május 26-án kerül megrendezésre olyan különlegességnek számító programokkal, mint a 2000 adagos slambucfőzés, mellyel rekordkísérletet próbálnak majd meg. Második alkalommal kerül majd megrendezésre a sárkányhajó verseny a gyermeknapi rendezvény részeként, mely óriási sikert aratott gyerekek és felnőttek körében.

Ezen a napon- május 26-án- megyei Polgárőr Találkozót is rendeznek majd, valamint a Gyógyfürdő 50. születésnapját is köszöntik színes programokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!