HAON Sziréna

2012.04.30. 15:24

Kistérségi versmondóverseny Polgáron

Polgár - Több mint 130 versmondó nevezett a VIII. kistérségi versmondó -versenyre, amit a költészet napja alkalmából, április 11-én rendeztek meg Polgáron, az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében. A versenyre hat korcsoportban, a Polgári Kistérség (Polgár, Görbeháza, Folyás, Újszentmargita, Újtikos, Tiszagyulaháza) településeinek iskolásai, óvodásai jelentkezhettek.

Polgár - Több mint 130 versmondó nevezett a VIII. kistérségi versmondó -versenyre, amit a költészet napja alkalmából, április 11-én rendeztek meg Polgáron, az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében. A versenyre hat korcsoportban, a Polgári Kistérség (Polgár, Görbeháza, Folyás, Újszentmargita, Újtikos, Tiszagyulaháza) településeinek iskolásai, óvodásai jelentkezhettek.A vendégeket elsőként az intézmény igazgatója köszöntötte. Radics Zoltánné hangsúlyozta: Ő nem kívánt volna szólni, de ez az utolsó alkalom, amikor a gyerekek ebben a régi intézményben versenyezhetnek, a városközponti rehabilitációnak köszönhetően jövőre ugyanis már egy teljesen megújult házban fogadják a versenyre érkezőket. A versenydrukkot oldandó, a Tisza Dráma- és Táncszínház remek kis műsorral kedveskedett a versmondóknak, majd Tóth József polgármester köszöntője és a zsűri bemutatása után megkezdődött a verseny. A nevezők számára tekintettel a megmérettetés három helyszínen, a József Attila Gimnáziumban, a Polgármesteri Hivatalban és a Művelődési házban zajlott.

A gyerekek hat korcsoportban, óvoda, 1-2. osztály, 3.-4. osztály, 5.-6. osztály, 7.-8. osztály és 9-12. osztály versenyeztek, minden indulónak egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett előadnia. A több mint kétórás versengés levezetéseképp a Nagyváradi Színház társulatának műsorát tekinthették meg a gyerekek, ez idő alatt az ítészek - ahogy azt több zsűri elnök is elmondta – nehéz és fáradságos munkával meghozták döntésüket.

A VIII. Kistérségi Versmondó Versenyen a következő eredmények születtek:

Óvodások: I. Raduly Kristóf

II. Pákh Lívia

III. Pöstényi Emília

Különdíjat kapott: Tóth Péter

4 évesek kategória: Veres Flóra

 

1-2.osztály: I. Rontó Szabolcs

II. Lovász Evelin

III. Molnár Petra

Különdíjat kapott: Vámosi Tibor és Molnár Kitti

Jutalom díj: Gulyás Enikő és Kovács Viktória

 

3-4. osztály: I. Lakatos Alexandra

II. Rontó Emília

III. Németh Noémi

Különdíjat kapott: Varga Ildikó és Hornyák Kinga

 

5-6. osztály: I. Esenczki Fanni

II. Esenczki Ádám

III. Gólya Alexandra

Különdíjat kapott: Rontó Béla és Képes Hedvig

.

7-8.osztály: I. Esenczki Fruzsina

II. Rontó Vivien

III. Poros Dániel

Különdíjat kapott: Máró Timea

 

Gimnázium: I. Hadházi Renáta Aranka

II. Radics Vivien

III. Baranczó Krisztina

Különdíjat kapott: Csipi Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!