HAON Sziréna

2012.04.15. 13:25

KreDenc: kreatív ez a Debrecen!

Alkotói Piacot hoztak létre lelkes kézművesek, képző- és iparművészek, fotósok, zenészek, alkotók, hogy teret adjanak kreativitásuknak: havonta találkoznak a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum udvarán.

Alkotói Piacot hoztak létre lelkes kézművesek, képző- és iparművészek, fotósok, zenészek, alkotók, hogy teret adjanak kreativitásuknak: havonta találkoznak a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum udvarán. Így történt ez vasárnap is, Debrecen új kézműves színfoltja egynapos kikapcsolódást nyújtott a város apraja-nagyjának, s bemutatta népművészeti alkotásait. A vásáron olyan alkotók jelentek meg, s jelennek meg a következő alkalmokon, akik bolttal nem rendelkeznek. A vásár mellett zenés és táncos programok, valamint gyermekfoglalkozások színesítik valamennyi rendezvény programját.

- A Kredenc vagyis Kreatív Debrecen egy alulról jövő civil kezdeményezés, mely a Debrecenben és környékén élő és alkotó kézműveseket, iparművészeket, népi iparművészeket, képzőművészeket, fotósokat, zenészeket valamint előadóművészeket kívánja összefogni. Az ötlet révén közel 200 lelkes helyi alkotó léphet mostantól kapcsolatba egymással virtuálisan, illetve a város lakóival élőben, s tehetik ezt a legkülönfélébb módokon: közösségi oldalon chatelhetnek, ötleteket és véleményeket cserélhetnek, s nem utolsó sorban termékeiket közkinccsé tehetik a világ színe előtt – tájékoztatott Pintér Beáta selyemfestő, a Kredenc szervezője. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!