HAON Sziréna

2012.05.18. 16:47

A békefenntartókat ünnepelték a parkban

Debrecen - „Ők azok a katonák, akik talán az utolsó reményt jelentik több ezer kilométerre innen olyan emberek számára, akik éveken, évtizedeken keresztül csak a háborút és a szenvedést ismerték.

Debrecen - „Ők azok a katonák, akik talán az utolsó reményt jelentik több ezer kilométerre innen olyan emberek számára, akik éveken, évtizedeken keresztül csak a háborút és a szenvedést ismerték. Ők azok, akik életük árán is végrehajtják a rájuk bízott feladatot” – mondta méltató beszédében dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a Bocskai lövészdandár parancsnoka pénteken a Magyar Békefenntartók Napja alkalmából rendezett koszorúzási ünnepségen a Kossuth laktanyában két éve kialakított Békefenntartók Parkjában.

A dandár jelenleg három kontingenssel teljesít ilyen szolgálatot. Bocskaisok látják el a KFOR 6. váltásának feladatait Koszovóban, s javarászt belőlük áll Afganisztánban a Tartományi Újjáépítési Csoport 12. váltása. Szintén itt teljesítenek szolgálatot a Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport 7. váltásának fegyveresei, akik amerikai társaikkal együtt képezik az afgán hadsereg katonáit. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!