HAON Sziréna

2012.05.31. 08:15

Ebből már nehéz lesz jól kijönni

Debrecen - Hivatalos állásfoglalást ugyan csak csütörtökre vagy péntekre ígért az önkormányzat, az már így is látszik, valaki nagyon rosszul jön ki a 2-es villamos-beruházás ügymenetéből.

Debrecen - Hivatalos állásfoglalást ugyan csak csütörtökre vagy péntekre ígért az önkormányzat, az már így is látszik, valaki nagyon rosszul jön ki a 2-es villamos-beruházás ügymenetéből. A vízválasztó dátum május 31. azaz csütörtök. Eredetileg ekkor kellett volna megtörténnie a villamospálya-átadásnak, ettől viszont fényévekre van a jelen állapotában. Mivel ezt már korábban is lehetett látni, hónapokkal ezelőtt felmerült a szerződésmódosítás, amiről azonban eddig elmaradt a bejelentés. Csütörtökön még megtörténhetne, bár kétséges, hogy eddig húzták volna, ha komoly a szándék. Így viszont júniustól életbe lép a kötbérezés, korábbi ismereteink szerint napi 10 millió forint.

Amennyiben mégis bekövetkezne a módosítás, az azt jelenti, nem kell felbontani a szerződést, és új közbeszerzési eljárást kiírni, amin becslések szerint másfél milliárdot is bukhat a város. Viszont továbbra is az ATK konzorcium lenne a kivitelező, és ha megmaradna az Arcadom Zrt. vezető szerepe, mi a biztosíték a jobb folytatásra? És az anyagiak mellett még nem említettük a lakosoknak okozott többlet bosszúságot. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!