HAON Sziréna

2012.05.20. 11:18

Feltámadóban az „európai szél”

Hajdúhadház - Hosszú oszlopban hagyták el a Vay Ádám Kiképzőbázist a napokban a BTR-ek, melyek az uniós harccsoport magyar főerőinek járművei közül elsőként álltak a vagonokra a hajdúhadházi rakodón, majd utánuk következtek a különböző szállító és különleges járművek.

Hajdúhadház - Hosszú oszlopban hagyták el a Vay Ádám Kiképzőbázist a napokban a BTR-ek, melyek az uniós harccsoport magyar főerőinek járművei közül elsőként álltak a vagonokra a hajdúhadházi rakodón, majd utánuk következtek a különböző szállító és különleges járművek. Az 5. Bocskai lövészdandár 39. lövészzászlóaljának egyik századának előkészítő részlege már a hétvégén megkezdte az átcsoportosítást az olaszországi „Europian Wind 2012” gyakorlatra, ahol olasz és szlovén társaikkal együtt fogják mérni felkészültségüket – tájékoztatott Révészné dr. Markovics Zita hadnagy. A kommunikációs tiszt közlése szerint a 39-es zászlóalj itthon maradt erői sem tétlenkedtek: a múlt héti légi szállítási gyakorlatok és raj-összekovácsolási foglalkozások után rajaik támadó és védelmi feladatokat hajtottak végre nappal és éjszaka.

Ahol kell

Eközben a gyakorlótér másik szegletében a logisztikai zászlóalj szakalegységei javító, ellátó és élelmezési pontokat építettek ki szakharcászati foglalkozásaik során. Párhuzamosan a Közszolgálati Egyetem végzős lövész honvéd tisztjelöltjeinek éves vezetési gyakorlatát is kiszolgálták.

Ugyancsak egyetemi „vendégei” voltak a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljnak; a mélységi csoportokba a tapasztalt katonák mellé vegyesen osztották be a harmad-, illetve negyedéves felderítő tisztjelöltek. Őket nem nagyon lehetett látni, mert az egész hétes gyakorlat végrehajtóiként feladataik legnagyobb hányadát észrevétlenül kell megoldaniuk. Pontos és precíz jelentéseikből viszont kiderült, hogy mindenütt ott vannak, ahol kell, mindent látnak és rögzítenek adattárukban. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!