HAON Sziréna

2012.05.13. 19:53

Küzdenek az előítélet ellen

Debrecen - A migránsok bevonásával Budapesten és négy vidéki nagyvárosban – Pécsen, Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán – mutatja be, hogy kik a hazánkban élő bevándorlók; a hét végén Debrecenbe költözött a Colours Fesztivál, az Odeon bevándorlásról és beilleszkedésről szóló  kulturális seregszemléje.

Debrecen - A migránsok bevonásával Budapesten és négy vidéki nagyvárosban – Pécsen, Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán – mutatja be, hogy kik a hazánkban élő bevándorlók; a hét végén Debrecenbe költözött a Colours Fesztivál, az Odeon bevándorlásról és beilleszkedésről szóló  kulturális seregszemléje. rendezvénysorozat egyedülálló esemény Magyarországon, ahol körülbelül 175 ezer külföldi él. Nagy részük határontúli magyar, az Európai Unió 27 tagállama közül mégis Magyarországon a legnegatívabb a bevándorlók megítélése. A Colours  ezen szeretne változtatni. A cél, hogy a hazánkban élő legnagyobb bevándorlócsoportokat (távol- és közel-keletieket, afrikaiakat, a Balkánról és az egykori Szovjetunió területéről érkezőket) a saját kultúrájukon keresztül mutassák be. A vetített filmek a különböző kultúrákból érkező emberek találkozásairól szólnak és teszik le voksukat a multikulturalizmus, a párbeszédképesség, és a békés együttélés mellett. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!