HAON Sziréna

2012.05.13. 11:10

Szurikátákat fogadott örökbe a „leghasznosabb”

Debrecen - Örökbe fogadta a Nagyerdei Kultúrpark szurikáta családját szombaton a debreceni Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány.

Debrecen - Örökbe fogadta a Nagyerdei Kultúrpark szurikáta családját szombaton a debreceni Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány. Az aktus alkalmával az alapítvány által támogatott kicsik megsimogathatták a szurikáta família egyik legifjabb, három hetes tagját. Az alapítvány meghívását mintegy hatvanan fogadták el, a gyerekek közül többen komoly műtét előtt állnak, vagy kemoterápiás kezelésen vannak túl. Az állatkert gondozói egyéb programról is gondoskodtak: a bátrabbak kígyót simogathattak és a gyűrűsfarkú makik kifutójába is bemehettek. A hét tagú szurikáta család nevét az alapítvány életét figyelemmel követők döntötték el, a közösségi hálókon leadott voksok értelmében fölényesen nyert a „Szuri-muri család” elnevezés.

 

Élenjárók

 

Ide kapcsolódó hír, hogy a Heti Válasz cikke szerint a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a leghasznosabb munkát végző civil szervezet a profiljában. A lap megkereste az összes hazai, gyermekonkológiai ellátást nyújtó osztályt, vagy annak vezetőjét, hogy rangsorolja, melyik alapítvány a számukra leghasznosabb. A felkeresett nyolc központból hét válaszolt melynek összesítése alapján az első helyet ez az alapítvány érdemelte ki.

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány az ország centrumait támogatja megalakulása óta az adományoknak és felajánlásoknak köszönhetően, így például a debreceni orvoscentrum gyermekgyógyászati intézetben folyó szakmai munkát mintegy 55 millió forint értékű műszerrel, eszközzel segítette. Ezenkívül a leukémiás és daganatos beteg gyermeket nevelő családokkal is szoros kapcsolatot ápol, ők az elmúlt 13 évben 110 millió forint értékben kaptak segítséget, döntő részben a felajánlott adó 1 százalékokból. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!