HAON Sziréna

2012.05.26. 13:57

Taekwon-do tábor Komádiban

Komádi - Komádi városában, mintegy tizenketten, a koreai eredetű harcművészetet a TAEKWON-DO, -t (lábbal és kézzel küzdés művészete) sportot gyakorolják.

Komádi - Komádi városában, mintegy tizenketten, a koreai eredetű harcművészetet a TAEKWON-DO, -t (lábbal és kézzel küzdés művészete) sportot gyakorolják.

Szűcs Antal III. DAN-os mester vezetésével a közösség tagjai hetente két alkalommal tartanak edzést. Tagjai között elég nagy a korkülönbség. A legidősebb az ötvenegy éves Szűcs Antal III. DAN-os mester és a legfiatalabb egy hét éves kislány Benke Noémi.

A város küzdősportosainak életében jelentős esemény volt, hogy 2012. május 25.-én edzőtábort rendeztek Komádiban.

Erre az alkalomra megjelentek Hódmezővásárhelyről Kiss Zsolt Gábor V. DAN-os nemzetközi mester, valamint Zsarkó Dániel Péter III. DAN-os mester, e sportág Európa Bajnokságának II. helyezettje. Megjelent még a találkozón Debrecenből Szabó Lajos III. DAN-os vendég mester is.

Vendégek érkeztek Nagyváradról, ők a TAE-KYON SE tagjai hét fővel jelentek meg Sas Sándor Zoltán III. DAN-os mester vezetésével.

A kölcsönös bemutatkozási szertartások befejeztével a csoport tagjai a mesterek vezetésével végezték a különböző alap és formagyakorlatokat, majd ezek után a formai és a szabadküzdelem és az önvédelem különböző formáit gyakorolták.

Érdekes volt látni, hogy az edzőtáborozásra megjelent sportolók, a kívülállók számára nehéznek, megerőltetőnek tűnő gyakorlatok sokaságát milyen könnyedséggel végezték el. Az utasításokat a vezénylő mesterek koreai nyelven adták a résztvevőknek.

A kívülállóknak érdekes volt még a résztvevők ruházata, melyen a küzdősportban elért fokozatukat a különböző színű övek jelzik. Ez viszont nagy tiszteletet jelent a megjelentek számára.

A hosszantartó edző foglalkozás befejezése után a különböző helyekről érkező sportolók baráti beszélgetése következett.

 

A képek a Komádi városban megtartott edzőtáborozáson készültek (Foto: Vmirjáncki József)

Körösszegapáti, 2012. május 25.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!