HAON Sziréna

2012.06.03. 13:05

Hálaadó misével köszöntötték a százéves Hajdúdorogi Egyházmegyét

Hajdúdorog, 2012. június 3., vasárnap (MTI) - Az alapításának 100. évfordulóját ünneplő Hajdúdorogi Egyházmegyét köszöntő hálaadó szent liturgiát Kocsis Fülöp megyés püspök mutatta be vasárnap, az ünnep alkalmából az Országgyűlés a Görög katolikus hitéhez leghűségesebb város címet adományozta a településnek.

Hajdúdorog, 2012. június 3., vasárnap (MTI) - Az alapításának 100. évfordulóját ünneplő Hajdúdorogi Egyházmegyét köszöntő hálaadó szent liturgiát Kocsis Fülöp megyés püspök mutatta be vasárnap, az ünnep alkalmából az Országgyűlés a Görög katolikus hitéhez leghűségesebb város címet adományozta a településnek.Hajdúdorog főterén elsőként Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius köszöntötte a híveket és olvasta fel Tarcisio Bertone vatikáni bíboros államtitkár köszöntő levelét.

A liturgián részt vevő Erdő Péter bíboros a több ezer összegyűlt hívőhöz szólva úgy fogalmazott: száz évvel ezelőtt az egyházmegye alapítása bátor újítás volt a magyar nyelvet beszélő hívőktől.

Kocsis Fülöp arra buzdított mindenkit, hogy újítsák meg Krisztusnak tett felajánlásukat. "Akarjuk odaadni az életünket és a liturgikus imádság mindenki számára legyen személyes elköteleződés" - mondta a püspök.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!