HAON Sziréna

2012.06.22. 19:53

Termelőtől közvetlenül a vásárlóhoz Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszló - Arra, hogy egészséges ételeket fogyasszunk a legnagyobb garancia, ha attól vesszük meg az alapanyagot, aki megtermelte, akit neve és címe alapján beazonosítható, és akivel a jövő héten is találkozhatunk.

Hajdúszoboszló - Arra, hogy egészséges ételeket fogyasszunk a legnagyobb garancia, ha attól vesszük meg az alapanyagot, aki megtermelte, akit neve és címe alapján beazonosítható, és akivel a jövő héten is találkozhatunk.Így foglalta össze pénteki megnyitó beszédében az új kezdeményezésként létrehozott piac lényegét Jakab István, a parlament alelnöke, a Magosz elnöke. A város polgárainak a termelői piac egy hihetetlenül előnyös lehetőséget kínál, de valószínűleg népszerű lesz a külföldi vendégek körében is, hiszen a mezőgazdasági termények mellett kézműves termékeket is vásárolhatnak, s ez a látványosság jót tesz az ország imidzsének is – folytatta az elnök.

Keleten úttörőként

A hetenként másik három napon működő piac pénteki megnyitásának ötlete két őstermelőtől, Tóth Máriától és Sándorné Balla Judittól ered, akik lapunknak elmondták, legközebb Tarcalig kellett elmenniük tapasztalatszerzésre, azaz a keleti országrészben meglehetősen úttörő vállalkozásnak számít. Kidolgozták a működési rendet, melynek legfőbb pontja, hogy viszonteladók nem árulhatnak a pénteki piaci napon. Egyelőre főleg Hajdúszoboszlón kívüli őstermelők éltek a lehetőséggel, de az első kedvező tapasztalatok után a kezdeti 25-30-as létszám egészen biztos nőni fog. Mint mondták, jövő héten már biztosan több kézműves kínálja majd portékáját, mert most táborban vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!