HAON Sziréna

2012.06.10. 17:37

Világhírű filmzenék sztárvendégekkel Debrecenben

Debrecen - Whitney Houston emlékének is ajánlotta évadzáró, nagyszabású filmzenés koncertjét a Kodály Filharmónia Debrecen, mely ezen a néven első szezonját zárta június 9-én.

Debrecen - Whitney Houston emlékének is ajánlotta évadzáró, nagyszabású filmzenés koncertjét a Kodály Filharmónia Debrecen, mely ezen a néven első szezonját zárta június 9-én.A cívisváros zenei életét összefogó intézmény együttesei, a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus Somogyi-Tóth Dániel igazgató-művészeti vezető dirigálásában olyan remek filmek muzsikáját adták elő szombaton, a Kölcsey Központban, mint a Csillagok háborúja, A Karib-tenger kalózai, a Schindler listája, a Harry Potter, A profi és a Volt egyszer egy Vadnyugat. Csemegeként néhány moziból is ismert komolyzenei sláger is hallható lesz, mint például a Parasztbecsület intermezzója, ami A Keresztapában hangzik fel, vagy Mozart g-moll szimfóniájának részlete az Amadeusból.

A Budapesti Operettszínház filmzenében, jazzben és musicalben jártas, vendégül hívott sztárjai, Náray Erika, Szabó Dávid és Vágó Bernadett pedig a nemrégiben elhunyt Whitney Houston emlékére énekelték el az I’ll always love you című slágert a Több mint testőrből vagy a There can be miracle-t az Egyiptom hercegéből, amit a Grammy-díjas énekesnő Mariah Carey-vel adott elő. De felhangzott szimfonikus hangszerelésben a Titanic főcímdala és a Roxanne tangó is a Moulin Rouge-ból vagy a Valami Amerika és A Szépség és a Szörnyeteg címadó dala  a filharmonikusok és az énekkar kíséretében.

Videó a Star Wars szimfonikusokról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!