HAON Sziréna

2012.07.16. 08:17

Tizenhat évtől harminc éves korig jelentkezheztnek

Debrecen - Minden diák egy jelentkezési lapot tölt ki az adott szövetkezetnél, megjelölve, hogy milyen típusú munkát szeretne elvállalni.

Debrecen - Minden diák egy jelentkezési lapot tölt ki az adott szövetkezetnél, megjelölve, hogy milyen típusú munkát szeretne elvállalni. Így például, akinek megfelelő a nyelvtudása és szívesen vesz részt az egyetemi rendezvényeken, elsősorban a Campus Work Iskolaszövetkezetnél jelentkezzen. Feltétel, hogy csak 16. életévet betöltött, TAJ- számmal, diákigazolvánnyal és iskolalátogatásival, tüdőszűrő papírral, személyi igazolvánnyal rendelkező jelentkezhet.

30 éves korig

Minden fiatal 30 éves koráig dolgozhat diákként. Általában a könnyű fizikai munkát keresik, de aki nagyon akar dolgozni, az bármit elvállal, akár mezőgazdasági munkát is. Leginkább elsejétől harmincadikáig (az adott hónaptól függően) dolgoznak a tanulók, a fizetésük pedig a hónap első felében, tizedike vagy legkésőbb tizenötödike körül megérkezik a számlájukra. A fiatalok is ugyanúgy adóznak, bérükből 16 százalék adót vonnak le. Az iskolaszövetkezetek legfőbb célja, hogy megfelelő munkaerőt tudjanak biztosítani az adott munkára. Fontos, hogy a diákmunkával felelősségtudatot, gyakorlatot szerezhetnek a fiatalok. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!