HAON Sziréna

2012.08.31. 17:41

Buszmegálló az ablak alatt Debrecenben

Debrecen - A pénteken átadott nyugati kikörút közelében új buszmegállókat is építettek. A Hatvan utca 28. számú ház előtt például, ahol a járókelő hirtelen együttérzéssel kezd viseltetni az ott lakók iránt.

Debrecen - A pénteken átadott nyugati kikörút közelében új buszmegállókat is építettek. A Hatvan utca 28. számú ház előtt például, ahol a járókelő hirtelen együttérzéssel kezd viseltetni az ott lakók iránt.A fedett várakozóhely belső vonala ugyanis alig több mint egy méternyire van az ablakpárkánytól, s természetesen a busz nagyon közel áll meg. A kapubeálló a megálló része, a le-felszállás közben egy villanyoszlopot is kerülgetni kell. A hét adott napján a várakozók a megrakott kuka körül álldogállhatnak – amíg fel nem szállnak. A nagyobb terhet a ház lakóinak kell viselni, de vajon jár-e érte bármilyen kártalanítás? – kérdeztük az út átadására érkezett Kósa Lajostól.

– Aki a belvárosban lakik, az számíthat rá, hogy ilyen helyzet adódik. Nyilván mindenki azt szeretné, ha a megálló inkább a szomszéd háza előtt lenne - felelte polgármestert, hozzátéve: természetesen gondoskodnunk kell arról, hogy a nyílászárói jól szigeteljenek, ne szűrődjön be az utcai zaj.

A főosztályvezető, Varga László úgy tudja, hogy az ingatlanban jelenleg nem laknak, s azt megvásárolta a város.

Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!