HAON Sziréna

2012.08.04. 20:27

Ebes vendégváró új központja

Ebes - Ebes község Széchenyi parkjának fejlesztési munkáit mutatták be a nagyközönségnek szombaton. Az Ebes Fejlődéséért Közalapítvány még 2009-ben pályázott központi terének megújítására, amelynek legfrissebb eleme közel 50 millió forintból, uniós támogatással valósult meg.

Ebes - Ebes község Széchenyi parkjának fejlesztési munkáit mutatták be a nagyközönségnek szombaton. Az Ebes Fejlődéséért Közalapítvány még 2009-ben pályázott központi terének megújítására, amelynek legfrissebb eleme közel 50 millió forintból, uniós támogatással valósult meg.A Széchenyi szobor előtti kétszáz négyzetméter nagyságú terület kiegészítő burkolását, valamint díszkút és a környezete kialakítását végezték el, melynek révén teresedés kialakításával lehetőség nyílik a gyermekek, fiatalok, kismamák, idősek, a település lakosainak és az idelátogatók pihenésére. A szökőkút előtt elhelyezett ivókútból olthatják szomjukat az arra járók. A díszkút kávája süttői kemény mészkő, tömbkövekből ívesen faragva, kőcsapolással.

A látványelemek, a „halászháló halakkal” öntött bronzból készültek, Győrfi Lajos szobrászművész alkotása. A díszkút előtt található ivókút a nagy medencéből kiugrott folyami harcsát ábrázolja. A tardosi „őszilomb” antikolt burkolattal ellátott teret ívesen faragott padok, nosztalgikus kandelláberek veszik körül.

Szebb óvoda

Az eseményen Szabóné Karsai Mária polgármester munkatársunknak elmondta, hogy novemberig a városi piac, és az ahhoz kapcsolódó tér kereszteződése is átépül, emellett óvodapályázatuk is elbírálásra vár: csoport- és tornaszobával szeretnének bővíteni, hiszen jelenleg 30 fős óvodai csoportjaik vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!