HAON Sziréna

2012.08.26. 11:28

Elbúcsúztak a nyártól Biharnagybajomban

Biharnagybajom. Az egykori Sárréti járási székhely polgármestere, Szító Sándor szerint a falunapok a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetősége és ünnepe.

Biharnagybajom. Az egykori Sárréti járási székhely polgármestere, Szító Sándor szerint a falunapok a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetősége és ünnepe. Szűcs Sándor néprajztudós szülőfaluja ezért is új tartalommal rendezte meg nyárbúcsúztató falunapját.

A nyár talán legforróbb hétvégéje iskolai tanévnyitóval kezdődött, majd a megújult, száz kisóvodás foglalkoztatására és sportolására is alkalmas óvoda átadásával folytatódott a falunap.

Száz kisgyermeket szolgál

A Mátyás király utcán a régi óvodát kapacitásbővítő óvodafejlesztési pályázat keretében a három foglalkoztatós hetvenöt férőhelyéből négy foglalkoztatósra, száz férőhelyre bővítették. A bővítéssel tornaszoba is létesült, felújításra és bővítésre került a főzőkonyha, elvégezték az akadálymentesítést, parkolókat építettek.

A 107 millióba került beruházásból az ÉAOP uniós és hazai százmilliós pályázati támogatásával átépített óvodát új tulajdonosai táncos, verses műsorral avatták fel szüleik, a település képviselő testülete, Bodó Sándor megyegyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője és Vitányi István Bihar országgyűlési képviselője jelenlétében.

Műsorcsokor hajnalig

A több helyszínre szervezett színes program csokorban minden korosztályra gondoltak a szervezők. A bajomi ételek főzőversenyén hat csapat mutatta be gasztronómiai tudását. Legjobbnak a Vadásztársaság Szilágyi Jenő szakács által főzött őzpörköltjét találta a zsűri. Az első pálinka fesztiválon Arany minősítést kapott Furka Albert és Kövesi Béla szilva pálinkája, Földesi Gyula és Bagdi Antal barack pálinkája, Forrai Szabolcs körte pálinkája. Gyermekek sokasága élvezte a nyári vakáció utolsó napjait a gyermek játszóházban- melyet gyermek műsorral színesítettek. Az iskola előtt felállított színpadon hat helyi zenekar vetélkedője után bemutatkozott: a Mezei- Vill Road show, az Ezüsthíd tánccsoport, a Forgórózsa néptánc együttes, a hastáncos csoport, a bajomi nyugdíjas énekkar. A nap divatbemutatóval, zenekarok fellépésével, tűzijátékkal, majd hajnalig tartó utcabállal zárult.

 

HBN- Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!