HAON Sziréna

2012.08.29. 08:53

Nézőpont: Fogy a magyar

Évek, évtizedek óta halljuk a szomorú tényt, egyre kevesebben vagyunk, ennek fényében talán nem meglepő az sem, ami a honi salakmotorozásban történik. Nem meglepő, viszont szomorú. Boros Norbert jegyzete

Évek, évtizedek óta halljuk a szomorú tényt, egyre kevesebben vagyunk, ennek fényében talán nem meglepő az sem, ami a honi salakmotorozásban történik. Nem meglepő, viszont szomorú. Boros Norbert jegyzeteVolt szerencsém nem egyszer hallani Tihanyi Sándor szájából, hogy anno, amikor ő még pelyhedző állú rutintalan versenyző volt, óriási küzdelmet vívtak egymással az ifjú tehetségek, hogy az augusztus 20-ai Debrecen Nagydíjon tartalékok lehessenek. Óriási rang volt felkerülni a startlistára, mivel csakis a legjobb magyar pilóták vonulhattak ki a virágkarneváli közönség elé.

Az idei Debrecen Nagydíj előtt példátlan sérüléshullám sújtotta a magyar versenyzőket, rövid időn belül Magosi Norbert, Benkő Roland és Tabaka József is harcképtelenné vált. Szomorú tény, ennek a triumvirátusnak a kiválásával felére csökkent a honi mezőny, ugyanis jelenleg mindössze hat salakmotoros rendelkezik magyar versenyzői licensszel. A fennmaradó hármasból Tihanyi és Bencze Zsolt nem titkoltan már csak hobbiszinten motorozik, de lassan ugyanez elmondható Szatmári Lászlóról is.

Közeledik a miskolci páros Európa-bajnoki megmérettetést, amivel kapcsolatban a legnagyobb kérdés, kik alkotják majd a magyar csapatot? Remélhetőleg ez a kellemetlen helyzet még jobban rávilágít arra, hogy komolyabb energiákat kell fordítani az utánpótlás-nevelésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!