HAON Sziréna

2012.08.29. 14:25

Nosztalgiázás negyvenegy év után Vámospércsen

Vámospércs - Több mint négy évtizedig váratott magára azaz osztály- találkozó, amelyet augusztus utolsó hétvégéjén szerveztek az általános iskolában. Az 1971-ben végzett harmincöt fős 8/c osztály diákjai szétszéledtek az országban, ki-ki elindult a saját útján tanulni-dolgozni.

Vámospércs - Több mint négy évtizedig váratott magára azaz osztály- találkozó, amelyet augusztus utolsó hétvégéjén szerveztek az általános iskolában. Az 1971-ben végzett harmincöt fős 8/c osztály diákjai szétszéledtek az országban, ki-ki elindult a saját útján tanulni-dolgozni.Most Deákné Demjén Ilona aktív szervezőmunkájának köszönhetően huszonhárman jöttek vissza a régi iskolába egy kicsit nosztalgiázni, beszélgetni a régi szép gyermekévekről, s az azóta eltelt hosszú évtizedekről. Az egykori osztályterem a Központi iskolában volt, így stílusosan ott kezdődött a találkozó, mindenki visszaült a saját padjába. Sajnos a katedra üres maradt, hisz az egykori osztályfőnök Hűse János tanár úr már rég eltávozott az élők sorából, de a résztvevők nagy örömére Nagy Józsefné, Kindris Gáborné, Deák Gáborné tanárnők részt tudtak venni az eseményen.

Többen Vámospércsen alapítottak családot, ma is ott élnek, míg mások az ország nagyon távoli pontjain találták meg a megélhetésüket, a számításukat. Legtávolabbról - Győrből - Szendrei Lajos érkezett, aki Ausztriába jár át dolgozni, többen a megyeszékre költöztek az évek során, de olyan is akad közöttük, akinek a szomszédos Romániában van vállalkozása. Tolna megyéből, Budapestről és környékéről is érkeztek osztálytársak a szervező hazahívó szavára, aki az egykori alma mater tanára.

Nagyon megható volt ez a találkozó, ilyen sok évtized után, mondják szinte egyhangúlag, meg is fogadták, hogy legközelebb nem várnak ilyen sokáig. Öt év múlva ismét összejönnek, hisz ezek a szép pillanatok töltik fel az embert a rohanó hétköznapokon. Szomorúságot az osztályfőnök és négy egykori osztálytárs elvesztése okozott számukra, akikért egy-egy gyertya égett! A közös vacsora után oldottabb hangulatban hajnalig tartott az „osztálybuli”.

 

Sz.Vrancsik Éva

 

Fotók: Magánarchívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!