HAON Sziréna

2012.08.31. 10:55

Orvostudomány testközelből Debrecenben

Debrecen - A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DE OEC) tehetséggondozási programjának részeként idén nyáron 21 középiskolás diák vehetett részt a Sántha Kálmán Szakkollégium által szervezett Nyári Tudományos Táborban, melynek záróünnepségét pénteken tartották a Klinikai Kutató Központban.

Debrecen - A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DE OEC) tehetséggondozási programjának részeként idén nyáron 21 középiskolás diák vehetett részt a Sántha Kálmán Szakkollégium által szervezett Nyári Tudományos Táborban, melynek záróünnepségét pénteken tartották a Klinikai Kutató Központban.A tábor immár 4-ik alkalommal rendezték meg az orvostudományok iránt érdeklődő tehetséges középiskolás diákok számára. A programot előzetesen nyolc középiskolában hirdették meg. Az augusztus 21. és 31. között zajló kéthetes kurzusra idén a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumából, az Ady Endre Gimnáziumból, a Tóth Árpád Gimnáziumból, illetve egy-egy egri és miskolci középiskolából összesen 21 tehetséges fiatalt választottak ki – adta hírül a DEOEC.

Laboratóriumi kísérletek

– A diákok az első héten elméleti és gyakorlati központi képzési programban vettek részt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Klinikai Kutató Központjában. A második hetet a DE OEC valamelyik, a tudományos munka szempontjából kiemelkedő intézetében töltötték, ahol megismerték az intézet tudományos munkáját, és bekapcsolódtak az aktuálisan folyó laboratóriumi kísérletes tevékenységbe is. Egy intézetben 2-3 hallgató tutorok felügyeletével végzett kutatómunkát, melyről a diákok részletes jegyzőkönyvet vezettek, és a gyakorlat befejeztével rövid beszámolóban ismertetik tapasztalataikat – tájékoztatott dr. Muszbek László egyetemi tanár, a Sántha Kálmán Szakkollégium igazgatója.

 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!