HAON Sziréna

2012.08.11. 16:24

Színes falunap Sápon

Sáp - A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetősége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülőfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.

Sáp - A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetősége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülőfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.A helyi önkéntes tűzoltók zenés ébresztőjét követően a községi sportpályán gyermekprogramok, kispályás labdarugó mérkőzések, kézműves játszóház, kirakodó vásár, bográcsos főző verseny, a helyi hagyományőrző lovas egyesület bemutatója várta a bihari falu lakóit. A falunap résztvevőit köszöntötte Kocsis Róbert a megyei közgyűlési alelnöke.

Koraeste a település rendezvényterén folytatódott a falunap, ahol a kis sárréti falu lakói előtt Karacs Imre polgármester felidézte gazdag történelmi múltjukat, emlékezve a Zsigmond királytól kapott nemesi kiváltságaikra, majd megfogalmazta az élni akaró mai Sáp feladatait is. Az esti műsorban felléptek az óvodások, iskolások a művészeti iskolások, a nyugdíjas klub tagjai. Sokan énekeltek együtt a Bojtor Imre szerezte nótákat is előadó Bojtor Imre Magyar Nóta-és Népdalkörrel.

A falu napját nótaest és a késő este lézer show zárta.

 

HBN- Péter Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!