HAON Sziréna

2012.09.15. 19:35

A kultúrális örökségünk érték

Hajdú-Bihar - A Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a Debreceni Művelődési Központ szeptember 15-16-án.

Hajdú-Bihar - A Kulturális Örökség Napjai országos rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott a Debreceni Művelődési Központ szeptember 15-16-án. A programsorozat célja, hogy egyfajta mozgósító akció legyen, mely a polgárokban erősíti a kulturális örökség megóvásának igényét, hiszen csak azt tudjuk igazán szeretni, aminek az értékeit jól ismerjük. A DMK Belvárosi Közösségi Házában ingyenes épületlátogató programokat szerveztek, ahol helytörténészek segítségével elevenítették fel az idén 100 éves épület - a hajdani Takarékpénztár - történetét. A Honvédtemető és Mauzóleum Emlékhelyen sétára invitálták a múlt értékei iránt érdeklődőket, akik megtekinthetik a temetőkertben található történelmi vonatkozású emlékműveket: a Haldokló oroszlán szobrát, a 48’-as emlékoszlopot, a magyar, német, orosz katonák sírjait és a Hősök Mauzóleumát.

Az Európai Örökség Napok - Nyitott Kapuk rendezvény keretében kinyitott a Meggyes csárda, ahol szabadtűzön főtt ételeket cigányzene kíséretében tálalták fel. A Püspökladányi Karacs Ferenc Múzeum állandó és időszaki kiállítássa, valamint városismereti sétával kapcsolódott a Kulturális Örökség Napjaihoz. A debreceni Zenede Palota, a Kodály Zoltán Zeneművészeti otthona is megnyitotta kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!