HAON Sziréna

2012.09.08. 11:42

Ólvasói levél - Nagyerdei tűzijáték: Zavaró csúsztatások

Először csak olvasgattam a tűzijáték körül kialakult cikkáradatot, de a az ott közölt csúsztatások okán szükségesnek éreztem, hogy leírjam véleményemet.

Először csak olvasgattam a tűzijáték körül kialakult cikkáradatot, de a az ott közölt csúsztatások okán szükségesnek éreztem, hogy leírjam véleményemet.

Nagyerdőn élek. Láttam az esti tűzijátékot és gyönyörködtem is benne. Viszont egyet kell értenem azokkal, kiket ez nyugalmában zavart.

Akkor kitérnék a zavaró csúsztatásokra:

Nem egyedi esetként kell vizsgálni a néhány nappal előtti este eseményeit! Az itt élők megfizették az árát otthonunknak (ingatlanár / kiemelt illetékek / adók). Érdekeik képviselete a hatóságok részéről elsődleges kellene, hogy legyen. Egy panasz nem érkezett volna, ha egyedi eseményről lett volna szó. Ezzel szemben mindennnaposak a rendzavarások a Nagyerdőn. A rendezvényekhez kapcsolódó események kapcsán. A zajterhelés határérték fölötti, de a rendőrség nem vizsgálja. Tesznek néhány kört autóval, abból ki nem szállva, roppant eredményesen lehet a rendet fenntartani. Fogy a benzin és telik a munkaidő, de a helyzet nem változik. Mindez a mi pénzünkön. A hajnalban hazabukdácsoló hangoskodókat sem utasítja rendre senki. Menyasszonyi menet is csak dudálva tud az étterem elé érkezni, pedig az indokolatlan kürtölés szintén tiltott. Nem érdekli az ünneplőket, hogy útjuk során hány csecsemő, vagy beteg riad fel. Valóban el lehet ezeket egyszer-egyszer viselni. A probléma, hogy e térségben mindennaposak!

Szívesen vettem volna, ha az adómból fizetett hatóság szóvivője legalább a panasz tárgyát megismerve nyilatkozott volna. Ne pirotechnikai törvényre hívatkozzon, mikor rendzavarásra tesznek panaszt. Gondolom Kelemen Éva is fel lenne háborodva, ha a gyógyszertárban fájdalomcsillapító helyett hashajtót kapna. Ő most hasonlót tett nyilatkozatával.

A HÖK elnökének is frissíteném a "szoftverét". Mint szervezőnek elsődleges feladata lett volna a rendezvény problémamentes lebonyolítása. Ebbe nem fér bele a flegma megjegyzés, hogy a tűzijáték már csak hangos szokott lenni. Ha csak egy embert is sértett volna, bocsánatot kellett volna kérnie! Csendrendelet, pedig létezik! Nem így hívják és nem este tíztől reggel hatig él. A nap 24 órájában élő rendelkezés, mely kimondja, hogy semmilyen olyan tevékenységet nem lehet folytatni, mely mások nyugalmát, rendes életvitelét zavarná. Ezt betartva kell rendezvényt szervezni, helyszínt keresni. Tisztelt Körösparti úr! Ön az egyetemre nyert felvételt. Nem jogot arra, hogy az itt élők kárára, azok beleegyezése nélkül rendezvényeket bonyolítson.

Üdv Fodor A

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!