HAON Sziréna

2012.09.16. 15:28

Regionális elődöntő Hajdú-Bihari résztvevőkkel Magyarországon

Magyarország - Második alkalommal hirdették meg a felmenő rendszerű Országos regionális elődöntőt. A „Népek tánca, népek zenéje” elnevezésű sorozat célja a hazánkban és a határainkon túl élő amatőr csoportok, hagyományőrző együttesek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.

Magyarország - Második alkalommal hirdették meg a felmenő rendszerű Országos regionális elődöntőt. A „Népek tánca, népek zenéje” elnevezésű sorozat célja a hazánkban és a határainkon túl élő amatőr csoportok, hagyományőrző együttesek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása.Az országban olyan helyeken rendezik az elődöntőket, hogy kis csoportok is könnyen megközelíthessék azt. Így került sor az első helyszínen, Gyulán a regionális elődöntőre.

Ezen a találkozón főleg Békés és Hajdú-Bihar megyében tevékenykedő együttesek vettek részt.

Hajdú-Biharból a Körösszegapáti és Komádi művészeti csoportjai vettek részt.

Körösszegapáti „Harmónia” énekkar román népdalcsokorral szerepelt Carmen Rus karnagynő vezetésével, valamint néptánc kategóriában Kürti Edina és Kürti Gábor, ők Eleki tánccal mutatkoztak be.

Komádiból az Aranykor városi Nyugdíjas Klub tánccsoportja szerepelt eredményesen a regionális elődöntőn.

Miután befejeződött a csoportok bemutatkozó szereplése a zsűri elnöke elmondta, hogy igen szép és sok értékes produkciót láttak. Sok szép dal és tánc jellemezte a csoportok és egyének bemutatkozását. Ez azt igazolja, hogy igen jól felkészült hagyományőrző együttesek vannak ezen a területen. Jó volt tapasztalni, hogy a szereplők számára nemcsak az volt a fontos, amit ők előadtak a közönség számára, hanem más csoportok előadásainak a megtekintése, figyelemmel kísérése is.

A Gyula városában megrendezett elődöntőn túl még az országban a következő napokban több helyen fognak rendezni hasonló elődöntőket a legjobban szereplő csoportokat később értesítik arról, hogy október végén, vagy november elején középdöntőben szerepelhetnek e.

A felvételek a II. Országos regionális elődöntőn készültek

(Foto: Vmirjáncki József)

 

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!