HAON Sziréna

2012.10.04. 18:23

Epreskerti szemléletformálás Debrecenben

Debrecen - Az  Epreskerti Általános  Iskola - mint  örökös  öko - címet elnyert intézmény - csütörtökön tartotta  az egészséges  életmód  jelmondata  szerint  a debreceni nagypiaci bejárását.

Debrecen - Az  Epreskerti Általános  Iskola - mint  örökös  öko - címet elnyert intézmény - csütörtökön tartotta  az egészséges  életmód  jelmondata  szerint  a debreceni nagypiaci bejárását. Kilenc  ország  (Törökország, Bulgária, Olaszország, Románia, Szlovénia, Portugália, Nagy-Britannia, Görögország, Magyarország) gyermekdelegációja - közel 40 fős gyermeksereg, köztük az intézmény vendégeivel - vett részt a programon.

 

A gyerekek értékelték a standokat, s az elárusító helyeket az esztétikum, megjelenés, egészséges életmód, biogazdálkodás megvalósítása, vegyszermentesség alapján. A  legjobb standoknak és elárusítóhelyeknek átadták az iskola ajándékcsomagját, amellyel szövegesen is köszönetet mondtak az árusoknak, eladóknak az egészséges, vegyszermentes termékek árusításáért.

 

- Napjainkban - mind  a gyerekek nevelésében, valamint Debrecen polgárainak egészséges táplálkozásában kiemelt szerepet játszik a bio termékek és az egészséges gyümölcsök, zöldségek árusítása - mondta el Szabó Gyula, az  Epreskerti Általános  iskola  Igazgatója. - Akciónkkal a fentiekre  szeretnénk  felhívni a  figyelmet, reméljük, jószándékú kezdeményezésünk eljut a város lakosságához, valamint hozzájárulhatnánk az  egészséges  termékek árusításához és  fogyasztásához - hallhattuk. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!