HAON Sziréna

2012.10.03. 07:38

Nézőpont: Kérdések

Százezerre becsülték a szerencsejátékfüggők számát 2010-ben, így, ha azt nézzük, hogy 2012-ben "csak" negyvenezer ember és családja veszítheti el a munkáját, akkor ez a kormány nyerőgép bizniszt nyíró intézkedését igazolhatja. De kérdezhetnénk, hogy miért csak most, és miért épp így? <a href="mailto:[email protected]" target="_blank">Fabók Ágnes jegyzete</a>

Százezerre becsülték a szerencsejátékfüggők számát 2010-ben, így, ha azt nézzük, hogy 2012-ben "csak" negyvenezer ember és családja veszítheti el a munkáját, akkor ez a kormány nyerőgép bizniszt nyíró intézkedését igazolhatja. De kérdezhetnénk, hogy miért csak most, és miért épp így? Fabók Ágnes jegyzeteMondják nemzetbiztonsági kockázat – kérdezzük, eddig nem volt? Vagy firtathatnánk azt is, hogy milyen információ birtokába jutottak, ami miatt rekordidő alatt hoztak egy javaslatot, majd döntést is. Ez – sajnos – csak megingatja az emberek abba vetett (vagy legalább is vetni akart) hitét, hogy társadalomjobbító szándék húzódik meg a gyors cselekvés mögött. Sőt, nem az jelent inkább nemzetbiztonsági kockázatot, hogy ezután nagy valószínűséggel a fekete gazdaságot és a „nehézfiúkat” gazdagítja majd a sok zugnyerőgép és zugkaszinó? Mert abban ne legyen kétségünk, hogy a függők megtalálják a helyet, ahol elverhetik pénzüket.

Egyáltalán, mi ennek az egésznek a valós célja?

Ezeket a kérdéseket már sokan és sokfelől feltették, ám érdemi válasz eddig nem érkezett rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!