HAON Sziréna

2012.10.04. 11:06

Napi 50 liter helyett csak húsz

Debrecen. A Debreceni Vízmű Zrt. lejárt kintlévősége meghaladja a 250 millió forintot, amiből 180-190 millió a lakossági tartozás. "Ez olyan, mint ha mi hiteleznénk az ügyfeleknek, amire a szolgáltatónak egyre kevésbé van módja.

Debrecen. A Debreceni Vízmű Zrt. lejárt kintlévősége meghaladja a 250 millió forintot, amiből 180-190 millió a lakossági tartozás. "Ez olyan, mint ha mi hiteleznénk az ügyfeleknek, amire a szolgáltatónak egyre kevésbé van módja.Eddig, ha valaki nem fizette a vízdíjat, akkor naponta családtagonként 50 liter vizet voltunk kötelesek szolgáltatni neki, ezt a mennyiséget az új törvény 20 literre csökkentette. Olyan adagolókat szereztünk be, amelyek lehetővé teszik, hogy ennek a húsz liternek az egyik feléhez nappal, a másikhoz pedig éjszaka juthasson hozzá a fogyasztó. Ez többnyire hatásos" - mondta el a Napló érdeklődésére Ányos József vezérigazgató, hozzátéve, hogy szükség esetén a jogi eszközöktől sem riadnak vissza.

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. kintlévősége 850 millió forint, amiből 700 milió a lakossági kintlévőség. Hernyák Imre értékesítési igazgató elmondta, hogy az elmúlt egy évi növekmény 240 millió forint. Bár a többség 90 napnál rövidebb idejű tartozást halmozott fel, a notórius nemfizetőkkel nincs mit kezdeni. Közéjük tartoznak például azok, akiknek "elszállt" a hitele, és vele a reményük is arra, hogy rendezzék a tartozásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!