HAON Sziréna

2012.10.07. 10:27

Rendre is oktatnak az I. Rákóczi György Gimnáziumban Derecskén

Derecske - Az 1963-ban alapított, 64 fős tanulólétszámmal indult iskolának az idei tanévben már 555 diákja van. 1967-ben Tóthfalusi Sándor, majd 1989-ben I. Rákóczi György nevét vette fel az intézmény – tudtuk meg a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium növendékeitől.

Derecske - Az 1963-ban alapított, 64 fős tanulólétszámmal indult iskolának az idei tanévben már 555 diákja van. 1967-ben Tóthfalusi Sándor, majd 1989-ben I. Rákóczi György nevét vette fel az intézmény – tudtuk meg a derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium növendékeitől.A 2002/2003-as tanévben indult rendvédelmi képzésnek máig töretlen a népszerűsége. Belügyi rendészeti és katonai alapismeret tantárgyakból is tehetnek érettségi vizsgát a tanulók. A képzések tartalma összefügg az egészséges életmód kialakításával is, így például heti öt óra testnevelés van és egészségtan tárgy; a szakmai tantárgyak pedig a választott pályához nyújtanak előnyös ismereteket. A speciális társadalomismeret, a belügyi rendészeti ismeretek, a katonai alapismeretek tantárgyak tanulása nemcsak a speciális képzést választók számára előny, hanem mindenkinek segít eligazodni a jogi, gazdasági, politikai intézményrendszerek világában.

– Az Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen már ötödik éve sikeresen szerepelnek diákjaink. Minden évben iskolánk tanulója nyeri el a legeredményesebb Hajdú-Bihar megyei versenyző különdíját, és minden tanulónk döntős az országos versenyen. Közlekedésbiztonsági kupán, járőrversenyeken is szépen szerepelnek – írják. De nem csak szakmai sikerekkel büszkélkedhetnek: rendszeresen részt vesznek a Bihar-Bihor Diákszínjátszó Fesztiválon, lövészversenyeken, sport diákolimpiákon, határon túli történelmi versenyeken, komplex természettudományos vetélkedőkön, katasztrófavédelmi és idegen nyelvi versenyeken, OKTV-n.

– Hagyományos programjaink vonzó, színes, tartalmas iskolává teszik intézményünket, mint péládul az elsős- és szalagavató, Rákóczi-hét, rendvédelmis-honvédelmis bemutató, Bihari rendészeti csapatverseny, szakmai kirándulások (Miskolci RSZKI, Budapest Nemzeti Közszolgálati Egyetem, börtönlátogatások), 30 km-es túra, tájfutás, a honvédtemető karbantartása, ballagás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!