HAON Sziréna

2013.02.07. 14:28

A Klinikára járt lopni, most bocsánatot kért

Debrecen - A vád szerint betegeket is meglopott a Klinikán az a férfi, aki csütörtökön állt az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék elé, s a tárgyalás alkalmával az összes terhére rótt bűncselekményt elismerte. Előfordult, hogy a vádlott alvó betegtől csent el telefont.

Debrecen - A vád szerint betegeket is meglopott a Klinikán az a férfi, aki csütörtökön állt az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék elé, s a tárgyalás alkalmával az összes terhére rótt bűncselekményt elismerte. Előfordult, hogy a vádlott alvó betegtől csent el telefont.A kifosztás, kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás és közokirattal visszaélés bűntettével vádolt B. Attila azt mondta, élelmiszerre kellett a pénz és bocsánatot kért a megjelent sértettektől.

Kiszúrták a felvételről

A vádirat szerint a férfi 2011. áprilisától az év november derekáig tízszer lopott a kórházból. Első alkalommal egy nyitva hagyott folyosói szekrényből vitt el táskát, majd többször visszatért oda pénztárcákat, mobiltelefonokat, ruhaneműt, kozmetikumokat eltulajdonítani. Az általa elvitt iratok és személyes tárgyak közül többet – orvosi tankönyveket, pendrive-ot, tolltartót – ismeretlen megtalálók visszajuttattak a jogos tulajdonosához.

A vád szerint B. Attila három alkalommal kórtermekből lopott. Előfordult, hogy alvó beteg mellől vitt el mobilt, míg két esetben a sértettek éppen orvosi kezelésen voltak, amikor magához vette telefonjukat, táskájukat, pénzüket, ruhájukat.

A férfit végül a klinikai kamerarendszer buktatta le, mivel a felvételekről a rendőr nyomozók felismerték. B. Attila szabadlábon védekezik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!