HAON Sziréna

2013.04.23. 14:52

Kevesebb rabló és betörő, több zsebes

Debrecen – A debreceni rendőrkapitányság beszámolója alapján az elmúlt évben száz emberből öt vált valamilyen bűncselekmény sértettjévé a cívisvárosban.

Debrecen – A debreceni rendőrkapitányság beszámolója alapján az elmúlt évben száz emberből öt vált valamilyen bűncselekmény sértettjévé a cívisvárosban. Ha pedig a 2008. óta eltelt időszakot vesszük, úgy megállapítható: a tavalyi a második legkedvezőbb év volt az ismertté vált bűnesetek tekintetében.

A bűnüldözők több területen is eredményesek voltak. A legszembeötlőbb talán a vagyon elleni bűncselekmények számának közel húsz százalékos esése. Ezen a körön belül a lakásbetörések (15 százalék), a hétvégi házak (26 százalék) és a kisboltok, kocsmák feltörése (54 százalék) is számottevően csökkent. De az autósok is valamivel nyugodtabban aludhatnak, hiszen a gépjárműlopások száma 8, a gépjárműfeltöréseké 15 százalékkal volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Hasonló siker a rablások tovább ritkulása (84 helyett 62), míg rossz hír a zseblopások elszaporodása (253 helyett 356).

Érdekesség, hogy míg a regisztrált bűncselekményekkel tavaly összesen 1,3 milliárd forint kárt okoztak az elkövetők, addig ebből mindössze 58 millió forint térült meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!