HAON Sziréna

2013.06.13. 14:31

Éhen halt egy csecsemő Kárpátalján

Ukrajna – Az édesanyja a karjaiban vitte a kórházba az eszméletlen három hónapos lánycsecsemőt – az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Ukrajna – Az édesanyja a karjaiban vitte a kórházba az eszméletlen három hónapos lánycsecsemőt – az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthatnak annak a kislánynak a szülei, aki kóros alultápláltság miatt hunyt el a Kárpátalja megyei Nagyberezna kórházában. A csecsemőt az „édesanyja” vitte a karjaiban az orvosokhoz, azzal, hogy a kicsi elájult. Az első vizsgálat során megállapították, hogy a baba már halott. A kórbonctani vizsgálat után kiderült, hogy a kicsi gyakorlatilag éhen halt – adta hírül az ukrán belügyminisztérium kárpátaljai sajtószolgálata.

A csecsemő roma származású szülei Lemberg megyében laknak, és csak a nyárra költöztek haza kárpátaljai rokonaikhoz, ahol ismeretlen okból elmulasztottak gondoskodni a gyerekről. Az eset kapcsán a rendőrségi nyomozás indult.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!