HAON Sziréna

2014.05.13. 10:28

Nem csak az Olajbárót találták meg a NAV nyomozói

Több mint félmilliárd forintot ér az a több százezer doboz illegális cigaretta, amelyhez különös véletlenek vezették el a NAV pénzügyi nyomozóit. Az egyik fogás például a nyíregyházi zugkereskedők óvatlanságának köszönhető, a raktárban tárolt dohány erős szaga ugyanis már távolból érezhető volt.

Több mint félmilliárd forintot ér az a több százezer doboz illegális cigaretta, amelyhez különös véletlenek vezették el a NAV pénzügyi nyomozóit. Az egyik fogás például a nyíregyházi zugkereskedők óvatlanságának köszönhető, a raktárban tárolt dohány erős szaga ugyanis már távolból érezhető volt.A legértékesebb tételre a közelmúlt egyik legnagyobb akciójában akadtak a pénzügyi nyomozók - adta hírül közleményében a NAV sajtóosztálya.

Az Olajbáró és bandája elfogása közben 200 millió forint értékű adójegy nélküli cigaretta került elő egy nyíregyházi raktárból, ahova a NAV nyomozói az erős dohányszag miatt nyitottak be. A hatalmas raktárban a 24 kilogramm vágott dohány mellett egy illegális cigarettával roskadásig megrakott kamion is parkolt. Az sem kizárt, hogy korábban illegális cigarettagyár működött a helyszínen.

Ugyanez a kamion egyébként már egy korábbi ügy kapcsán a pénzügyi nyomozók látókörébe került, amikor rendőrök akadtak egy 350 ezer dobozos cigarettaszállítmányra. A NAV pénzügyi nyomozói mindkét ügyben orgazdaság bűntette miatt nyomoznak.

Az Olajbáró akció közben nem a nyíregyházi telephely volt az egyetlen véletlen „kapás”. A NAV járőrei több helyszínen is igazoltattak, amikor Váncsod belterületén egy több száz karton adózatlan cigarettával megpakolt autóval száguldó férfibe botlottak, aki aztán menekülés közben rendőrök karjaiba futott.

A néhány nap leforgása alatt előkerült hatalmas mennyiségű törvénytelen dohányáru értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!