szavazás

2019.06.14. 10:42

Ki kapja a Honthy-díjat?

Közel egymillió forintot ajánlott fel a Budapesti Operettszínház sztárjainak a neves galériatulajdonos, Elena Korani.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Újabb rangos színházi díjat oszthatnak ki – írja a Bors. A tavaly született és idén kilenc kategóriára bővülő Honthy-díj a Budapesti Operettszínház 2018-19-es évadának kiemelkedő színpadi teljesítményeit ismeri el. Minden nyertes jutalmat, va­lamint egyedi tervezésű kisplasztikát kap, amelyet ezúttal is az Ernst Galéria két tulajdonosa, Ernst Wastl és Eleni Korani tervezett és készített a műfaj sztárjainak.

„A férjemmel nagyon szeretjük a műfajt és a Budapesti Operettszínházat. Igazi hungarikum az operettjátszás, ezért úgy gondoltuk, hogy méltó módon lehetne elismerni a legkivételesebb művelőit az általunk tervezett műalkotással” – mesélte Eleni Korani, hozzátéve, hogy a díj tervezésekor fontos volt számukra, hogy női fejet formázzon meg, és egy legendás színésznőről nevezzék el.

„Honthy Hanna neve egyet jelent a minőséggel az operettjátszásban. Erős, karakteres nőről neveztük el tavaly a díjat, s mert a világban egyre inkább előtérbe kerülnek a nők, a női erő, ezzel is könnyen tudtam azonosulni. A közönségdíjhoz persze a közönség szavazata elengedhetetlen” – nyilatkozta Eleni.

Borítókép: Dancs Annamari énekesnő (b2) és Auksz Éva színésznő (b) közös fotót készít Fényes Szabolcs Maya című színdarabjának olvasópróbáján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában