film készül a legendáról

2019.12.20. 19:08

Pataki Ági: nem volt harag Szécsi Pálban az anyja iránt

Szeretethiányban élt, ide-oda csapódott, miközben korszakának egyik legnagyobb sztárja lett.

Ismeretlen színész alakíthatja a fiatalon elhunyt énekest a készülő életrajzi filmben. A forgatókönyv írása közben kiderült, a tragikus sorsú zenész anyja tette ellenére is vágyott annak szeretetére – írja a Borsonline.

Újabb hazai híresség élete kerülhet a filmvászonra hamarosan Pataki Ági produceri felügyelete alatt. A modell nem kisebb feladatra vállalkozott, mint a tragikusan fiatalon elhunyt Szécsi Pál életrajzi filmjének elkészítésére, Kocsis Ági rendezővel karöltve.

Mint ismert, Szécsi rövid életét tragédiák kísérték: fiatalon elhagyta őt és nővérét az édesanyjuk, aki ötvenhatban Amerikába emigrált, nem beszélve rapszodikus nőügyeiről és nagy szerelme, Domján Edit öngyilkosságáról.

Ez egy olyan komplex történet, ami filmre kívánkozik. Szécsi szeretethiányban élt, ide-oda csapódott, miközben korszakának egyik legnagyobb sztárja lett. Kocsis Ágival már évek óta fejlesztjük a könyvet. Ami engem személy szerint megfogott ebben a történetben, az édesanyja szerepe az életében. Sok kollégája mellett a nővérével, Szécsi Katival is sikerült még beszélnem a 2012-es halála előtt.

A legmeglepőbb ezekben a bensőséges interjúkban az volt számomra, hogy ha volt is bennük harag az édesanyjuk döntése miatt, vágytak rá és a szeretetére. Pali egész életében kereste őt – mondta el Pataki Ági, aki azt is elárulta, ki játszhatja a legendás sztárt.

Óriási castingot készülünk tartani, ha összeállnak az anyagiak a filmre. Nagyon nehéz lenne egy ilyen ikon szerepére egy már befutott sztárt szerepeltetni. Sokkal valószínűbb, hogy egy ismeretlenebb arc fogja alakítani Pált, de leginkább a rendező feladata lesz megtalálni a megfelelô szereplőt.

Személyesen sajnos nem találkoztunk, de mint később kiderült, ugyanott, a Divatintézetben kezdtük a karrierünket. Igaz, nem ugyanakkor: én 1970-ben kerültem oda, amikor ő már befutott énekes volt, Szécsi azonban jóval korábban, még a hatvanas években modellkedett ugyanitt – mondja Pataki Ági.

Évtizedekkel korábban már volt egy Szécsi-életrajzi filmterv Pozsgai Zsolt rendezésében, akkor a főszerepre Gergely Robit nézték ki, aki megjelenésében és hangjában is megdöbbentő hasonlóságokat mutatott a néhai legendával, ám ez a filmterv sosem valósult meg.

Borítókép: facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában