előleg

2020.03.14. 10:39

Munka nélkül maradt magyar színészeknek segít egy szinkronstúdió

Nehéz helyzetbe kerültek a színházak, és általában a szórakoztatóipar a koronavírus miatt – és különösen a színészek. Bor Zoltán, a néhány éve alakult Direct Dub Studios Kft. tulajdonosa a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben arról ír, ebben a nehéz időszakban szinkronstúdiója a bajba jutott szinkronszínészeknek előre kifizetné a munkát, amit elég lenne májusban, júniusban ledolgozni.

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet súlyosan érinti a kulturális életben dolgozókat is. A veszélyhelyzet ideje alatt ugyanis minden 100 fő feletti beltéri rendezvényt le kell mondani, bezártak a színházak. A színészek nagy része emiatt most munka nélkül maradt – akiknek nincs állandó szerződésük egy színházhoz, azok különösen nehéz helyzetbe kerültek – összegezte az Origo.

Bor Zoltán, a Direct Dub Studios tulajdonosa a közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, melyben arról ír, ebben az időszakban szinkronstúdiója a bajba jutott szinkronszínészeknek előre kifizetné a munkát, amit elég lenne májusban, júniusban ledolgozni – számolt be a portál.

„Kedves Barátaim, Kedves Szinkronizáló Kollégák! Nem kívánok állást foglalni sem pro, sem kontra a koronavírussal kapcsolatban. Egy hajóban ülünk, és azt látom, hogy a barátaim, munkatársaim nagy része a vesztegzár áldozata lett. Nincs előadás, nincs bevétel” – írja bejegyzésében a színész-stúdiótulajdonos.

Majd arról írt, hogy szinkronstúdiója 3 millió forintot szabadít fel, hogy segíthessen a bajba jutott színészeken. Az önzetlen gesztus a Facebook-hozzászólásokat látva érthetően sok embert meghatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában