Ragaszkodás

2020.07.17. 09:34

Kiköltözik Nagy Ferótól a gyerekzsivaj

A sztár hozzászokott már ahhoz, hogy gyerekzsivajtól hangos a házuk, ezt el sem tudná képzelni máshogy. Pedig hamarosan bele kell törődnie, hogy a kisebbik unokája kevesebb időt tölt majd náluk.

Nagy Feró és a Beatrice koncertje a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján, 2019. július 24-én az erdélyi Tusnádfürdőn.

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

Kevesen gondolnák a kemény rockerről, hogy igazán lágyszívű nagypapa, aki az unokái kedvéért bármikor bohócot csinál magából. Ha a játék megköveteli, kúszik-mászik a földön, és órák hosszát képes egy helyben ülve babázni a másfél éves Alízzal vagy kis­autózni a három és fél éves Patrikkal – írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

A gyereknevelésből le tudnék doktorálni. Egyszerű a képlet: nálunk a gyerekek a főnökök, az van, amit ők akarnak. Különben is a nagyszülő dolga az, hogy elkényeztesse az unokáit. Nem tagadom, óriási türelem kell ahhoz, hogy századszor is ugyanazt a mesekönyvet olvassam fel, vagy hogy negyvenedszer is visszagurítsam a kisautót, de hát ez a dolgom. Nekik ez fontos tevékenység a papával, így nem mondhatom, hogy elegem van, hagyjuk. Ha még egyszer, akkor még egyszer!

– kezdi a Beatrice frontembere.

A ragaszkodás pedig kölcsönös: a két kicsi megállás nélkül csüng a nagyapján. Sőt, az elválás néha komoly hisztivel jár.

Hála a Jóistennek, engem szeretnek a legjobban! A szüleik mindenféle szabállyal traktálják őket; ekkor jön a papa, és megmenti a kisuno­káit! – nevet fel.

Sztárok és unokáik

Pásztor Erzsi unokái ugyan Olaszországban élnek, mégis hihetetlenül ragaszkodnak a nagymamájukhoz. Julia és Aaron felnőtt emberek, megvan a maguk élete, de amikor tehetik, hazalátogatnak. Fenyő Miklós egyik legnagyobb rajongója az unokája, Balázs, aki a nagyapja tehetségét örökölte, hiszen remekül zongorázik.

Szerencsére sokat vannak nálunk. Különben is az a jó, ha korlátlan hozzáférésem van a gyerekekhez; bár attól tartok, ez épp változóban van. Patrik heti két napot tölt nálunk, Botond fiamék Pomázról hozzák át. De a kis Alíz itt volt karnyújtásnyira, hiszen a fiam, Hunor és a kis menyem, Dorina egy telken éltek velünk, egészen mostanáig. Éppen költözés előtt állnak.

A fiatalok még évekkel ezelőtt a nagy ház melletti stúdiót alakították át az otthonukká, de amint megszületett a kislányuk, tudták, hogy előbb-utóbb túlságosan szűkös lesz a tér.

Minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, természetesen én is, szóval örülök, hogy gyarapodnak, növekednek, és hogy lesz egy saját, igazi otthonuk. De azért be kell valljam, furcsa lesz, hogy ketten maradunk a mamával.

Hunoréknak a házvásárlásnál fontos szempont volt, hogy Feróék közelében maradjanak, végül sikerült is pár utcával odébb megtalálniuk álmaik otthonát.

Mondjuk úgy, hogy annyira közel maradtunk apumékhoz, hogy papucsban is kényelmesen át lehet battyogni hozzájuk – vette át a szót az édesapjától Hunor.

A fiatal apuka szerint nem kérdés, hogy a lánya ezentúl is mindennap látni fogja a nagyszüleit.

Alíznak a papa a kedvence, ez nem kérdés. Egészen máshogy viselkedik, amikor vele van. Mondjuk, nem csoda, hisz minden meg van neki engedve. Ezt a nagy szabadságot szóvá is szoktam tenni, ahogy a bátyám is Patrik miatt, de amikor azt látom, hogy a lányom a legnagyobb békében ül a papa ölében, és együtt szotyizgatnak, mindig megenyhülök.

Elege van a semmittevésből!

Feró lételeme a színpad, a buli, a közönség, ezért nehezen viseli, hogy a vírus miatt kénytelenek voltak hónapokra leállni az együttessel.

Ha minden jól megy, legközelebb augusztus 21-én játszunk a Tabán Fesztiválon, és onnantól még be van tervezve húsz koncert. De addig is van még idő ami várakozással telik. Más zenekarok játszanak online, de az valahogy nem az én világom. A netes koncert olyan, mint a telefonszex: úgy csinálni, mintha... Hát annak nem látom értelmét! – mondta a zenész.

Borítókép: Nagy Feró és a Beatrice koncertje a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján, 2019. július 24-én az erdélyi Tusnádfürdőn

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában