megmérettetés

2020.09.21. 17:49

Öröm a Zene döntő és díjkiosztó lesz az A38 Hajón

A verseny győztese három millió forint értékű díjat kap.

Budapest, 2018. január 24. Horányi Juli (Youli) énekes a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Programja és a Könnyûzenei Szolgáltató Iroda magyar kultúra napja alkalmából rendezett könnyûzenei ünnepségén a Budapest Music Centerben 2018. január 24-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 26 magyarországi és határon túli magyar zenekar mutatkozik be október 10-én és 11-én az Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében az A38 Hajón, Budapesten.

A verseny győztese három millió forint értékű díjat kap. Az eseményen szakmai elismeréseket is adnak át 10 kategóriában – közölték a szervezők hétfőn.

A közlemény szerint a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált.

A sorozatnak összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, valamint 6 határon túli. Október 10-én és 11-én a helyi versenyek nyertesei mérik össze tudásukat az A38 Hajón.

A magyarországi zenekarok élőben versenyeznek az A38 Hajó színpadán, míg a határon túli együttesek videóbejátszás segítségével mutathatják meg tudásukat. Az összes produkció online is követhető lesz a Hajónapló internetes felületén, a teljes eseményről kép- és hangfelvétel készül.

A győztes zenekar a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kap hangtechnikai berendezést, valamint 2 millió forinttal támogatja őket a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program.

A zenekarok produkcióit szakmai zsűri értékeli a helyszínen, amelynek tagja Andrásik Remo, zenész és a sorozat szervezője; Horváth Gergely rádiós szakember, Lombos Márton dalszövegíró, Nagy Szabolcs kommunikációs szakember, valamint a tavalyi nyertes Antares zenekar tagjai, Dér Dávid, Kolosai Ferenc, Kovács Botond és Pap Dávid.

A díjkiosztón adják át az Öröm a Zene szakmai elismeréseit is, amivel a hangszeres élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket jutalmazzák – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció / Horányi Juli (Youli) énekes a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Programja és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda magyar kultúra napja alkalmából rendezett könnyűzenei ünnepségén a Budapest Music Centerben 2018. január 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában