Ország-világ

2020.11.19. 07:31

„Eltévedtünk” – mondták az erdőben ralizó motorosok, majd megtámadták a zsarukat

Nem ez az első ilyen eset.

A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a Készenléti Rendőrség és az Országos Természetőr Egyesület tagjainak segítségével sikeresen nyakon csípett két motorost, akik társaikkal a tiltás ellenére a hétvégén a Börzsöny védett erdeiben, a nemzeti park területén terepmotoroztak – közölte a Duna–Ipoly Nemzeti Park a Facebookon a Bors cikke szerint.

„Bár az intézkedés során később a szokásos fordulatok jöttek elő (»eltévedtünk«, «sosem jártunk még erre«, »megijedtünk, azért menekültünk« stb.), ez esetben is szabálysértő hozzáállást tapasztaltak kollégáink:

a felszólítás ellenére a motorosok egy része támadólag lépett fel, míg mások menekülőre fogták.

Egy esetben pedig kényszerintézkedésre is szükség volt” – olvasható a bejegyzésben.

A leírásban figyelmeztetnek, hogy aki a természetvédelmi őrök (mint hatósági személyek) felszólításának nem tesz eleget, az ugyanúgy szabálysértést követ el, mintha egy közúti ellenőrzés során nem állna meg a rendőröknek.

A nemzeti park védett természeti területein az év minden hónapjában több ehhez hasonló közös szolgálat várható, így az illegális területhasználók (például engedély nélkül közlekedők, erdőben motorozók, quadozók) továbbra is számíthatnak intézkedésre és pénzbírságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában