gyász

2020.11.13. 09:25

Megdöbbentő! Legyőzte a koronavírus Árpa Attila barátját

Senki sem számított arra, hogy egy 41 éves, bivalyerős sportolót is legyőzhet a koronavírus. Meghalt a magyar bajnok amerikai focista.

Forrás: TV2

A férfi már régebb óta birkózott a vírussal, de Petya – ahogy szerettei hívták – viszonylag hosszasan jól viselte a betegséget, csak hőemelkedés és köhögés volt a tünete, otthonról még dolgozni is tudott. Bízott benne, hogy ennyivel át is vészeli, hiszen fiatal még és erős, nem lesz semmi baj – írja a Ripost.

Ám a gyenge tünetek után november elején olyan fulladásos roham jött rá, hogy a mentők vitték be a kórházba. Ott bebizonyosodott: a Covid megtámadta a tüdejét, előbb tüdőgyulladást, majd tüdőembóliát kapott.

A családja nagyon megijedt, amikor a férfi kórházba került, de bízott abban, hogy a magyar bajnok amerikai focista ebből is feláll majd. Sajnos tévedtek: november 9-én Petya keringése összeomlott, az orvosok nem tudtak rajta segíteni.

A hazai amerikai futball legismertebb képviselője, Árpa Attila is megrendülve értesült a halálhírről.

„Egy kiváló sportembert veszítettünk el, őszinte részvétemet fejezem ki a családjának. Nagyon fontosnak tartom, hogy a járvány miatt most a védekezésre helyezzük a legfőbb hangsúlyt, ezért szövetségünk vezetősége úgy döntött, hogy felfüggeszti a bajnokságot, sőt, bizonytalan ideig edzések sem lesznek” – mondta Árpa a Blikknek.

A férfit a sporttársai, a jelenlegi klubja, a Tatabánya Mustangs tagjai is mélyen gyászolják, mint mondják: már sosem lesz olyan semmi sem nélküle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában