szóhoz sem jutunk

2020.11.19. 17:42

Micsoda nevelés! Együtt püfölt egy 15 éves lányt nagymama és unokája

Nagy balhé volt.

Garázdaság és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 53 éves nővel szemben, aki a nővérével és unokájával együtt bántalmazta a fiatal lány egy szintén kiskorú haragosát – írja az ügyészség.

A vádirat szerint az asszony a nővérével, valamint a gondjaira bízott 15 éves unokájával együtt vett részt a tavaly nyáron megtartott rendezvényen.

A lány az esti órákban szóváltásba került egy vele régóta haragos viszonyban álló másik kamasszal,

mire a nagyszülő a sértett csuklóját megragadta, unokáját pedig arra biztatta, hogy menjen neki haragosának.

A fiatalkorú lány ezután megpofozta a sértettet, aki erre a hajába kapaszkodott.

Ezután nővérével együtt a nagymama is bekapcsolódott a dulakodásba, mindketten a sértett kezét rángatták, majd az idősebb asszony a hajánál fogva a földre rántotta, a fiatalkorú elkövető pedig megrúgta a földön lévő sértettet, aki ezek után elmenekült a helyszínről.

A nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket elszenvedő sértett a magánindítványra büntethető könnyű testi sértés vétsége miatt kérte az elkövetők felelősségre vonását.

A nagyszülő testvérének, akit a kiskorú lány felügyeletével kapcsolatos kötelezettség nem terhelt, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak azzal, hogy mindkét nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A verekedő unokával szemben a Veszprémi Járási Ügyészség a büntetőeljárást egy évre felfüggesztette, amelynek tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában