Ország-világ

2020.11.23. 13:40

Újabb kisbaba érkezett a Fradi-családba – Kispapák viszik előre a csapatot

Egyre több az apuka a Fradiban, ami úgy tűnik, jó hatással van a csapat teljesítményére. A játékosok ugyanis nemcsak otthon, hanem a pályán is felelősségteljesebbek.

Forrás: Origo

Megállíthatatlannak tűnik a Ferencváros a bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában is megállja a helyét. A zöld-fehérek titka talán abban is rejlik, hogy focistái között egyre több a házas, gyermeket nevelő vagy váró ember. Mindez a magatartásukon, a teljesítményükön is érződik: kiegyensúlyozottak, bátran felvállalják a döntéseiket a meccsek során.

Sigér Dávid, a legutóbbi válogatottbeli találata után el is magyarázta, hogy gólöröme a feleségének szólt, aki pár nappal korábbra volt kiírva első gyermekükkel, de a baba szépen kivárta, amíg apukája teljesítette kötelezettségét a pályán és addig nem érkezett meg, de a Juventus elleni mérkőzésen már nem kell miatta izgulni, mert amire Sigér Dávidnak fel kellett ülnie a repülőre, a kisfia rendben megérkezett.

 

Aztán a hétvégi bajnokin, a Honvéd ellen, 17 méterről talált a kapuba Heister, aki ugyancsak a meze alá rejtette a labdát. A mérkőzés után, a klub hivatalos oldalán elárulta „A meccs előtt azt mondtam feleségének, figyelje meg, lőni fogok egy gólt. Neki ajánlom, februárra várjuk a kislányunkat.”

A német Otto Rehhagel mondogatta sokszor, hogy a 2004-es Eb-győztes görög válogatottjába tudatosan hívott meg házas férfiakat, mert tudta, hogy ők jóval felelősségteljesebbek, mint a nőket hajtó csapattársaik.

Márpedig a Fradi húzóemberei mind családos focisták, elég Dibusz Dénesre, Lovrencsics Gergőre, Botka Endrére, Tokmac Nguenre gondolnunk, és hamarosan Sigér Dávid és Marcel Heister is apai örömök elé néz.

Dibusz Dénes és a boldog család
Fotó: Bors

 

Teljesen más ember lettem, miután megszületett a kisfiam, Bence. Jóval nagyobb lett a felelősség rajtam, hiszen eggyel több szempár követi a teljesítményemet. Azt szeretném, hogy büszke legyen rám, ha egyszer visszanézi majd ezeket a meccseket

– mondta korábban a Borsnak Dibusz kapus.

 

Botka is teljesen megváltozott, az élete mióta első gyermeke, Endre a világra jött, amit a statisztikák is jól mutatnak. A válogatottban például négyszer annyi lehetőséget kapott, mint fia születése előtt, de a Fradiban is meghatározó emberré nőtte ki magát. A családapa szerep tehát nagyon jól áll a focistáknak, akiket úgy feltölt a gyermekük, hogy a sorozatterhelés ellenére is hosszú ideig kitart a lendületük – írta a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában