biztonságban akarta tudni

2020.12.29. 13:10

Róla már jó előre gondoskodott a végakaratában Pécsi Ildikó

A 80 éves korában elhunyt Pécsi Ildikó még éltében elintézte, hogy vizslája, Prücsi békében és szeretetben tölthesse utolsó éveit.

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Pécsi Ildikó imádott férje elvesztése óta tudatosan készült a halálra, nem félt az elmúlástól.

A temetését is a legapróbb részletekig megtervezte: évekkel ezelőtt megváltotta a sírhelyét a máriabesnyői temetőben, utolsó heteiben pedig még azt az Ady Endre-verset is kiválasztotta, ami a gyásztáviraton szerepelt. A december 5-én elhunyt színésznőről köztudott, hogy Drága jó Lajosa és a színpad mellett rajongásig szerette két vizsláját, Angie-t és Prücsit.

Egész életében volt kutyája, imádta a két utolsó vizsláját is
Fotó: Ripost

 

Épp ezért jelenthet felfoghatatlan fájdalmat a számára a tudat, hogy egyik vizslája, a 14 éves Angie november végén elpusztult. Békésen elszunnyadt és nem kelt fel többé, így Ildikónak csak egy kutyusa maradt, Prücsi.

A Ripost megtudta, a több mint 14 éves kutyust örökbe fogadta egy állatszerető hölgy.

Prücsi egyedül maradt, de jó helyre került
Fotó: Ripost

 

„Prücsi négy másik idős vizslával él most, egy olyan hölggyel, aki kifejezetten azzal foglalkozik, hogy nehéz sorsú vizsláknak nyújt utolsó menedéket. Egy kertes házban laknak, kinti-benti kutyusok, ami azt jelenti, hogy napközben sokat pihennek a kertben, de akkor mennek be, amikor csak szeretnének. Ildikónak erről is előre gondoskodott: nagyon fontos volt, hogy tudja, Prücsi jó helyen lesz, akkor is, amikor ő már nem tud rá vigyázni” – mesélte a Ripost-nak L. Péterfi Csaba, Ildikó fogadott fia.

Az öreg kutyus, szeretetben töltheti utolsó éveit
Fotó: Ripost

 

Csaba azt is elárulta, hogy a gödöllői gyepmesteri telep állatorvosa segített a négylábú elhelyezésében, így sikerült felvenni a kapcsolatot a hölggyel, aki befogadta Prücsit, és mindent megtesz azért, hogy a kutyus utolsó évei békében és szeretetben teljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában