attól fél, ebbe belehal

2021.01.11. 06:22

Fóti gyilkosság: második gyermekét kell eltemetnie Máriának

Bestiális kegyetlenséggel oltotta ki élettársa gyermekének életét a 86 éves Sz. István Fóton. Erika édesanyjához ment látogatóba, amikor összeszólalkozott az idős emberrel. Mária fia két éve hunyt el, még az ő elvesztését sem dolgozta fel.

Forrás: Bors / Móricz István

Az áldozat édesanyja, Kotán Mária megtörten nyilatkozott a Borsnak és elmondta, már második gyermekét kénytelen eltemetni: fiát, Csabát két évvel ezelőtt veszítette el.

„A drága gyerekem hasnyálmirigyrákban szenvedett, az orvosok pedig nem tudtak rajta segíteni. Még az ő halálát sem hevertem ki, naponta gondolok rá. Pénteken az egyetlen lányom is meghalt, mert István leszúrta”

– mondta a Borsnak Mária néni, aki képtelen megérteni, hogy a férfi, akit befogadott az életébe, hogyan volt képes gyilkolni.

Istvánt nyugodt embernek ismerte, aki az elmúlt időszakban azt képzelte, Erika ellopott tőle 200 ezer forintot. Pénteken ismét követelte tőle a pénzt, ám a nő azt nem tudta odaadni.

Órákig helyszíneltek a fóti háznál a nyomozók
Fotó: Bors / Móricz István

 

„Amikor István követelte a pénzét, Erika tiltakozott, az élettársam pedig rákiáltott:

»Dögölj meg!« Ezután többször nyakon szúrta, majd egy téglával agyonverte.”

Erikát nemcsak édesanyja, hanem Las Vagasban élő lánya is gyászolja, aki ráadásul várandós – írja a Bors.

„Eperke a jövő hétre van kiírva. Akkor születik az első gyermeke. A lányom rengeteget beszélt arról, hogy mennyire boldog, hogy unokája lesz. Korábban többször is meglátogatta Eperkét, de mostanában a világjárvány miatt nem tudott hozzá kimenni.

Szörnyű belegondolni, hogy a lányom sosem emelheti majd a magasba az unokáját, de bízom benne, hogy én még megtehetem. Ha megérem a baba születését. Jelenleg ahogy érzem magam, bármelyik pillanatban a gyerekeim után mehetek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában