felháborító

2021.01.27. 05:57

Ketten lefogták, erőszakkal próbáltak megetetni egy kisgyereket az óvó nénik

Az ügyészség eltiltaná a szakmájától azt a két óvónőt és dadát, akik úgy próbáltak „megetetni” egy 3,5 éves óvodás gyereket, hogy hátrafogták a kezét és beletömték az ebédet.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Két óvodapedagógus és egy dajka egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbált megetetni egy étkezési zavarral küzdő 3,5 éves gyermeket – írja a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A gyermek az asztalnál ült többi társával, amikor az óvónők és a dajka hátrafogták a kezét, és erőszakkal próbálták kanállal a szájába tenni az ételt, mire a gyermek sírni kezdett. A második próbálkozásnál már félrenyelt, csak ekkor fejezték be az erőszakos etetést.

A trauma hatására a kicsi viselkedése megváltozott, problémás lett nála az evés, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment óvodába, míg végül szülei átíratták egy másik intézménybe.

Mivel az óvodapedagógusok veszélyeztették egy kiskorú testi és érzelmi fejlődését, tudtak az evészavaráról és fulladásveszélynek is kitették, a Székesfehérvári Járásbíróság 120 óra közmunkára ítélte mindhárom vádlottat. Az ügyészség erre végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésért, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabásáért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában